Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Κατάργηση της ηλεκτρονικής δικτατορίας: Η δύναμη είναι δική σας!(Σπάσε και εσύ έναν ηλεκτρονικό «νταβατζή»! Μπορείς!)

Σπάσε και εσύ έναν ηλεκτρονικό «νταβατζή»! Μπορείς!  

Από πέρυσι μας λέγανε τα μμε ότι έρχεται η έξυπνη κάρτα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ακόμα έρχεται...αφού είναι λοιπόν τόσο «έξυπνη» αυτή η κάρτα, εμείς είμαστε τόσο χαζοί και δεν την θέλουμε;

Ή μήπως απλά είμαστε παραδοσιακός λαός και μας αρέσει να κάνουμε την δουλειά μας απλά και γρήγορα,αγοράζω εισιτήριο, από περίπτερο, μπαίνω λεωφορείο, βάζω εισιτήριο το χτυπάω που λέμε και γεια σας; 

Γιατί το κάνουν τόσο δύσκολο;Τι μου διαφεύγει όμως...α,συγνώμη είπαμε πιο πάνω πως ίσως είμαι χαζή. Άλλα βρε παιδάκι μου σαν πολλοί χαζοί μαζευόμαστε..

Μήπως υπάρχει και κανένας άλλος λόγος που δεν θέλουμε τους ηλεκτρονικούς ρουφιάνους στην ζωή μας;

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή


Αθήνα: «Ξηλώνουν» τα ακυρωτικά μηχανήματα στο μετρό υπό το φόβο νέων επιθέσεων.

Μετά από πολλές επιθέσεις, τα μηχανήματα... εξαφανίζονται ή «ντύνονται» με μαύρες σακούλες σκουπιδιών!


Μια ασυνήθιστη εικόνα φαίνεται πως συναντούν οι επιβάτες του μετρό τις τελευταίες ημέρες, καθώς σε πολλούς σταθμούς έχουν αφαιρεθεί τα ακυρωτικά μηχανήματα των εισιτηρίων ή έχουν καλυφθεί με μαύρες σακούλες!

και μπλα-μπλα-μπλα.....ουπσ το ξέχασα αυτό ξεκίνησε πέρυσι την άνοιξη(23/03/2016) Ιδού και το απόσπασμα http://www.protothema.gr/greece/article/564212/athina-xilonoun-ta-akurotika-mihanimata-sto-metro-upo-to-fovo-neon-epitheseon/


Και μετά έρχεται και αυτό:


Ακόμη δεν τα είδαμε και τα έσπασαν...

«Έξυπνα» πλην απροστάτευτα μηχανήματα εξοπλίζουν το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίες έχουν αρχίσει να υποδέχονται από τον περασμένο Ιούλιο τα πρώτα ακυρωτικά μηχανήματα.

Ύστερα από τους δεκάδες βανδαλισμούς που δέχθηκαν ακυρωτικά μηχανήματα του μετρό και των λεωφορείων, τις επιθέσεις κατά ελεγκτών και την ολοσχερή καταστροφή οχημάτων των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) ήρθε η σειρά του νέου εξοπλισμού. Οι πρώτες φθορές ακυρωτικών μηχανημάτων του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου έλαβαν χώρα πριν ακόμη τοποθετηθεί το σύνολο του εξοπλισμού στα οχήματα των ΟΣΥ. Πρώτο «θύμα» ήταν ακυρωτικό μηχάνημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου που είχε τοποθετηθεί σε λεωφορείο. Το περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη το πρωί, όταν το εν λόγω λεωφορείο βρισκόταν στην πλατεία Καραϊσκάκη. 

Λεπτομέρειες για τον ή τους δράστες δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ εντύπωση προκαλεί, για ακόμη μία φορά, το γεγονός ότι η επίθεση σημειώθηκε σε ώρα αιχμής.

Εργαζόμενοι στις ΟΣΥ επισημαίνουν ότι τα ακυρωτικά μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι πολύ πιο εύθραυστα από τα υφιστάμενα μεταλλικά που εξυπηρετούν το χάρτινο εισιτήριο. 

«Είναι πλαστικά, διαθέτουν οθόνες και περιλαμβάνουν λεπτά ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία είναι πολύ ευαίσθητα», εξηγεί στην «Κ» ο πρόεδρος των τεχνικών των ΟΣΥ Αποστόλης Ραυτόπουλος.

Στο μεταξύ, εργαζόμενοι στις ΟΣΥ εξηγούν ότι η ασφάλεια εργαζομένων και στόλου μπορεί να τεθεί ανά πάσα στιγμή υπό αμφισβήτηση. 

Ακόμη και οι τεχνικοί της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προχωρούν στην τοποθέτηση των μηχανημάτων «μετά φόβου Θεού». Η εγκατάσταση του εξοπλισμού σε περίπου 2.000 λεωφορεία και τρόλεϊ των ΟΣΥ (εκ των οποίων τα 500 είναι εκτός λειτουργίας) γίνεται με άκρα μυστικότητα από τους τεχνικούς, οι οποίοι έχουν πάψει, όπως εξηγούν εργαζόμενοι στις ΟΣΥ, να μεταβαίνουν και με οχήματα της εταιρείας για να μην φαίνεται ότι πρόκειται να γίνει τοποθέτηση εξοπλισμού. 

«Μεταβαίνουν στα αμαξοστάσια για να τοποθετήσουν τα μηχανήματα με τα δικά τους Ι.Χ., στα οποία φορτώνουν τον εξοπλισμό, αντί να χρησιμοποιούν τα εταιρικά οχήματα», περιγράφει ο κ. Ραυτόπουλος.....
Και μετά σου βγάζει ανακοίνωση ο οασα ότι τα προσωπικά δεδομένα είναι ασφαλείς,ναι καλά τώρα..

Αυτοί δεν μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτού τούς και θα προστατεύσουν εμένα.Βρε τι ψώνια είναι αυτά...Μα δεν εννοείτε,ότι πάω όπου θέλω,όταν το θέλω;Πάλι δεν καταλαβαίνω..


Και τώρα ακόμα πιο πρόσφατα,πριν 5 μέρες συνέβη αυτόΈκλεψαν 21 ακυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων

Με κλοπές ακυρωτικών μηχανημάτων έκαναν την εμφάνισή τους χθες το πρωί άγνωστοι σε λεωφορεία των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες). 

Λίγες ώρες αργότερα, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε την έναρξη ισχύος του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου, παρά το γεγονός ότι δεν είναι διαθέσιμο το σύνολο της υποδομής και εξακολουθούν να κλείνουν σταθμοί του μετρό για την εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Οι επιβάτες φαίνεται ότι θα παραμείνουν με το χάρτινο εισιτήριο ανά χείρας, καθώς μόλις τέσσερα εκδοτικά μηχανήματα (από τα 173 που περιλαμβάνει όλο το σύστημα) έχει θέσει σε λειτουργία ο ΟΑΣΑ αυτή τη στιγμή για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλο το μήκος του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, με την προϋπόθεση ότι αυτά δεν θα υποστούν επιθέσεις.

Χθες, ομάδα περίπου 40 ατόμων, που φέρεται να βγήκε από την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, εισήλθε σε τέσσερα λεωφορεία τα οποία βρίσκονταν ακινητοποιημένα στην αφετηρία των ΟΣΥ στην περιοχή και ανάγκασαν τους οδηγούς να βγουν έξω από τα οχήματα. 

Μπήκαν μέσα σε δύο κανονικά και δύο αρθρωτά λεωφορεία, από τα οποία με τη βοήθεια ηλεκτρικού κατσαβιδιού αφαίρεσαν ακυρωτικά μηχανήματα. 

Οι άγνωστοι μέσα σε διάστημα 20 λεπτών (από τις 12.10 το μεσημέρι μέχρι τις 12.30 περίπου) κατάφεραν να αφαιρέσουν 21 ακυρωτικά μηχανήματα. 

Συγκεκριμένα από τα δύο κανονικά λεωφορεία της γραμμής 220 (Άνω Ιλίσια - Ακαδημία) «ξήλωσαν» έξι ακυρωτικά μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τρία του χάρτινου. Από τα άλλα δύο αρθρωτά λεωφορεία, της γραμμής 608 (Γαλάτσι - Ακαδημία - Νεκρ. Ζωγράφου) αφαιρέθηκαν οκτώ καινούργια ακυρωτικά (ηλεκτρονικού εισιτηρίου) και τέσσερα του υφιστάμενου συστήματος (χάρτινου εισιτηρίου). Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τώρα τα περιστατικά αφορούσαν βανδαλισμούς, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση όσον αφορά τον εξοπλισμό του «έξυπνου» εισιτηρίου. 

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Θέλουν να ελέγχουν όλους μας με την ηλεκτρονική δικτατορία που ετοιμάζουν. Κάποιοι ήδη αντιδρούν και πρέπει να αντιδράσει και ο κάθε ένας από εμάς ώστε να γίνει η ανατροπή. Όπως αποδεικνύεται όσο υπάρχει αντίσταση αυτοί υποχωρούν και το αφήνουν για....του χρόνου...Φαίνεται δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια λαϊκή έκρηξη οργής. Αυτοί μας διαβεβαιώνουν ότι τα προσωπικά μας δεδομένα είναι ασφαλής όμως....

Η ασφάλεια του εαυτού μας είναι προσωπική μας δουλειά,με την βοήθεια του θεού πάντα. Δεν χρειαζόμαστε κάποιον ηλεκτρονικό «νταβατζή» που θα αναλάμβανε την διαχείριση της ασφάλεια μας και δεν τον θέλουμε.....

Γιαυτό σας είπα: Αν θέλετε να καταργηθεί η ηλεκτρονική δικτατορία.....

Σπάσε και εσύ έναν ηλεκτρονικό «νταβατζή»! Μπορείς!

ΜΑΧΗ ΜΑΧΗΤΗΣ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου