Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

#Τελευταίες ειδήσεις:

Στις ΗΠΑ γίνεται ήδη εμφύλιος.


Μια εβδομάδα μετά την κατάληψη της έδρας του αμερικανικού Κογκρέσου από οπαδούς του Αμερικανού προέδρου και οι εξελίξεις είναι πρωτοφανείς αφού έχουμε ήδη την ιστορική δεύτερη ψηφοφορία και την «κατάληψη» της Εθνοφρουράς στο Καπιτώλιο. Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, γίνεται ο πρώτος στην ιστορία που παραπέμπεται δύο φορές από το Κογκρέσο στο πλαίσιο διαδικασίας για την καθαίρεσή του.

Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν πρακτικό νόημα αφού δεν είναι δυνατόν να υπάρξει παραπομπή που να οδηγήσει στην καθαίρεση του προέδρου Τραμπ προτού να λήξει η θητεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου την ερχόμενη Τετάρτη. Οι κινήσεις αυτές είναι φανερό ότι έχουν μια αλληγορική σημασία με σκοπό οι Δημοκρατικοί απλώς να αυξήσουν την πολιτική πόλωση από την μία και ο Τράμπ να σώσει την πολιτική υστεροφημία του από την άλλη.

Δηλώσεις όπως αυτή της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ότι ο Τράμπ συνιστά «προφανή και άμεσο» κίνδυνο για τις ΗΠΑ και «πρέπει να φύγει» και κινήσεις όπως η δεύτερη παραπομπή του αυτό δείχνουν. Ένα κλίμα εμφυλίου πολέμου και πόλωσης σε μια υπερδύναμη που δημιούργησε εμφυλίους σε όλο τον πλανήτη για δεκαετίες....

Θα έλεγε κανείς ότι η Αμερική θερίζει τους καρπούς που έσπειρε. Είναι όμως έτσι;Γιατί υπάρχει και η άποψη πως ότι έγινε έγινε στο παρελθόν όμως τώρα έχουμε μια επερχόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων και στην Αμερική κατ ουσίαν γίνεται η μητέρα των μαχών ανάμεσα στην παλιά τάξη και αυτή την νέα....
 
Ωστόσο όποια και να είναι η πραγματική αιτία γεγονός αποτελεί πως είναι πλέον αργά για επανέλθει πλέον η Αμερική στην παλιά συνοχή της. Η προσπάθεια του Τραμπ να εγκαταλείψει την Αμερικανική Αυτοκρατορία και να εστιάσει εκ νέου τις προσπάθειες της χώρας στην εγχώρια ευημερία απέτυχε,το Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν μόλις κήρυξε μη-αποδεκτή την ένσταση του Ντόναλντ Τραμπ κατά των εκλογικών απατών, όχι για νομικούς λόγους, αλλά επειδή «θα άνοιγε το κουτί της Πανδώρας»,όλα πλέον στην υπόθεση κρίνονται πολιτικά και όχι με βάση τον νόμο και πλέον όλοι στις ΗΠΑ έχουν αντιληφθεί ότι η Αμερικανική δημοκρατία ήταν απλά μια ουτοπία, αφού κουμάντο κάνουν κάποια λιγοστά λόμπι,ο στρατηγός Μάικλ Τ. Φλιν, βραχύβιος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας,ζήτησε την αναστολή του Συντάγματος και τη θέσπιση στρατιωτικού νόμου για την πρόληψη εμφυλίου πολέμου....  
 
Εν τέλη αποδεικνύεται απλώς ότι ο εμφύλιος στις ΗΠΑ δεν θα γίνει. Γίνεται ήδη.Ένας εμφύλιος συμφερόντων,λόμπι,κουλτούρας,νοοτροπίας και πάνω απ όλα ένας εμφύλιος της παλιάς τάξης με την νέα κατά την γνώμη μας. Η πανδημία απλώς ήταν το κερασάκι στην τούρτα που ανέδειξε τα προβλήματα που ήδη υπήρχαν.
 
Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη αναγγείλει ότι δεν θα είναι παρών.
 
Ωστόσο το τι θα γίνει τελικά αποτελεί αίνιγμα καθώς η ιστορία έχει αποδείξει πως στα Εθνικά προβλήματα πάντα τον τελικό λόγο τον έχει ο απλός λαός. Και φαίνεται ότι ο λαός της Αμερικής δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να αποκτήσετε την δική σας κατσίκα από το Α ως το Ω!

Τα πάντα γύρω από το φυσικό αυτόπηκτο αλάτι βράχων: Η ανωτερότητα του φυσικού τρόπου.

Έλληνας Δικαστής:Μήπως έγινε πραξικόπημα και μόνο τα τανκς δεν είδαμε;Έχουν καταλύσει τους νόμους και το Σύνταγμα με αφορμή την «πανδημία»!

Προσοχή!Κυκλοφορούν «περίεργες» ιώσεις!Δύο προτεινόμενα φυσικά φάρμακα γι`αυτές!