Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

#Τελευταίες ειδήσεις:

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Υπάρχουν «λογικοί» λόγοι για να βάλετε μικροτσίπ στο παιδί σας!


Το WEF προτείνει ότι υπάρχουν τρόποι να «κάνουμε με...ήθος(!) αυτές τις εκπληκτικές τεχνολογίες μέρος της ζωής μας».
 
του Ντίντι Ράνκοβιτς

Η πιο πρόσφατη εξαιρετικά αμφιλεγόμενη τεχνολογία/πολιτική που το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) έχει βάλει στόχο να επιβάλλει είναι η ιδέα, της εμφύτευσης τσιπ παρακολούθησης σε ανθρώπους.

Δεν πέρασε πολύς καιρός που όσοι είκαζαν ότι θα έρθει ένα μέλλον όπου θα συμβεί αυτό, απορρίπτονταν ως θεωρητικοί συνωμοσίας, αλλά τώρα η πιο επίσημη φωνή των παγκόσμιων ελίτ προβλέπει ότι τα εμφυτεύματα τσιπ  τελικά θα γίνουν, απλώς ένα... εμπόρευμα.


Επίσης το WEF υποστηρίζει ότι η εμφύτευση τσιπ στα παιδιά θα μπορούσε να θεωρηθεί από τους γονείς ως μια «στιβαρή, λογική» κίνηση. Όλα αυτά εμφανίζονται σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο του οργανισμού αφιερωμένη στο μέλλον της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και σε αυτό που αναφέρεται ως «μια επαυξημένη κοινωνία».

Όπως και σε πολλές άλλες απόψεις του WEF για το μέλλον διαφόρων τύπων τεχνολογίας, η έμφαση δίνεται στην εισαγωγή του «σωστού», δηλαδή του δικού του «οράματος» και πως αυτό θα προχωρήσει, με την αναπόφευκτη αναφορά σε απροσδιόριστους κοινωνικούς φορείς που θα είναι και το κλειδί για να λυθεί το ηθικό ζήτημα όλων.

Το WEF μιλάει για την υποτιθέμενη ευρεία χρησιμότητα του AR σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και τα επαγγελματικά περιβάλλοντα, με βάση την παροχή κατευθυντήριων γραμμών ως προς τον τρόπο «ηθικής» ρύθμισης αυτής της τεράστιας δυνητικής δύναμης – και επομένως, όταν όλα όσα λέει είναι «είπε και έγινε», πρέπει να το ελέγξουμε.

Το WEF αποκαλεί το AR και τις παρόμοιες τεχνολογίες μεταμορφωτική – αλλά χρειάζεται «τη σωστή υποστήριξη, όραμα και θράσος».

Για άλλη μια φορά δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο γιατί το «θράσος» μπαίνει στην συζήτηση, εκτός κι αν είναι ευφημισμός να πουλήσει κανείς τα αρκετά εξωφρενικά «οράματα» που εκφράζει το WEF, όπως η αντικατάσταση φαρμάκων με εγκεφαλικά εμφυτεύματα που θα χειραγωγούν το σώμα με ηλεκτρικούς παλμούς και σύζευξη όλων των ειδών τσιπ που τοποθετούνται στους ανθρώπους μέσω χειρουργικής επέμβασης, με αισθητήρες που θα μπορούσε να βρει κανείς ακόμα και σε μια καρέκλα.

Και έτσι, με τον άνθρωπο και την καρέκλα «ενσωματωμένοι απρόσκοπτα», η ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα θα αυξάνεται, υπόσχεται η ομάδα που εδρεύει στο Νταβός.


«Όσο τρομακτικά κι αν ακούγονται τα εμφυτεύματα τσιπ, αποτελούν μέρος μιας φυσικής εξέλιξης που κάποτε υπέστησαν τα wearables. «Τα ακουστικά βαρηκοΐας ή τα γυαλιά δεν αποτελούν πλέον στίγμα», αναφέρει η ανάρτηση στο blog. «Είναι αξεσουάρ και θεωρούνται ακόμη και αντικείμενο μόδας. Ομοίως, τα εμφυτεύματα θα εξελιχθούν σε εμπόρευμα».

Ωστόσο οι επικριτές αυτών των τάσεων λένε ότι η αντίθεσή τους δεν έχει να κάνει με «στίγματα» – αλλά μάλλον με σοβαρές ανησυχίες για τα πολιτικά δικαιώματα, την ιδιωτική ζωή και την ίδια την έννοια της ανθρώπινης αυτονομίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να αποκτήσετε την δική σας κατσίκα από το Α ως το Ω!

Τα πάντα γύρω από το φυσικό αυτόπηκτο αλάτι βράχων: Η ανωτερότητα του φυσικού τρόπου.

Έλληνας Δικαστής:Μήπως έγινε πραξικόπημα και μόνο τα τανκς δεν είδαμε;Έχουν καταλύσει τους νόμους και το Σύνταγμα με αφορμή την «πανδημία»!

Προσοχή!Κυκλοφορούν «περίεργες» ιώσεις!Δύο προτεινόμενα φυσικά φάρμακα γι`αυτές!