Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

#Τελευταίες ειδήσεις:

Η Νέα τάξη στην μετά-COVID εποχή:Το να ερευνάς είναι συνωμοσία!


 Άρθρο του Ben Bartee

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μάθαμε τα τελευταία τρία χρόνια(της «πανδημίας), είναι ότι η μελέτη είναι πλέον η..αποκλειστική αρμοδιότητα των εγχώριων Νεοταξιτών τρομοκρατών. Οι φιλελεύθεροι άνθρωποι, μάλλον δεν έχουν πλέον τέτοιες επιδιώξεις, προτιμώντας να αναθέτουν όλη την ικανότητα κριτικής σκέψης τους στους «καλοπροαίρετους» τεχνοκράτες(Ελίτ) μας.


Διαβάζουμε σε «ρεπορτάζ»:
Εάν σας έχει μπερδέψει ποτέ το γεγονός ότι το σύνθημα «κάνε τη δική σου έρευνα» είναι για τους συνωμοσιολόγους κάθε είδους, υπάρχει μια νέα έρευνα που μπορεί να σας δώσει κάποιες απαντήσεις επί του θέματος.
Ενώ η συμβατική νοοτροπία υποστηρίζει ότι η έρευνα για την ακρίβεια των ψεύτικων ειδήσεων θα μείωνε την εμπιστοσύνη στην παραπληροφόρηση, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στο Nature διαπίστωσε ότι η χρήση ηλεκτρονικών μηχανών αναζήτησης για τον έλεγχο συνωμοσιών μπορεί πραγματικά να αυξήσει την πιθανότητα κάποιος να τις πιστέψει. 

Οι ερευνητές επισημαίνουν ένα γνωστό πρόβλημα στην αναζήτηση που ονομάζεται «κενά δεδομένων». Μερικές φορές, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες υψηλής ποιότητας για την αντιμετώπιση των παραπλανητικών πρωτοσέλιδων ή των περιθωριακών θεωριών. Έτσι, όταν κάποιος δει ένα άρθρο στο διαδίκτυο σχετικά με έναν «τεχνητό λιμό» λόγω των lockdown και των εμβολίων για τον COVID-19 και πραγματοποιεί μια απλή αναζήτηση με βάση αυτές τις λέξεις-κλειδιά, μπορεί να βρει άρθρα που επιβεβαιώνουν την προκατάληψη του . 

 

Αυτό το είδος «ρεπορτάζ» βρίσκεται ακριβώς στις στήλες του Vice.

(Για την ιστορία, ο ισχυρισμός ότι το lockdown COVID-19 προκάλεσε τεχνητά μαζική πείνα είναι γεγονός συνωμοσίας, όχι θεωρία συνωμοσίας. Ο λιμός στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι η φυσική και προβλέψιμη συνέπεια του τερματισμού της εξαιρετικά διασυνδεδεμένης και αλληλεξαρτώμενης παγκόσμιας οικονομίας. Αυτές οι συνέπειες μπορούσαν να προβλεφθούν άνετα, πράγμα που σημαίνει ότι οι περίφημοι οικονομολόγοι και οι εγκληματίες της Δημόσιας Υγείας που ώθησαν αυτήν την ατζέντα σίγουρα το είχαν προβλέψει και επομένως είναι αναμφισβήτητα ένοχοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.)

«Η πείνα που σχετίζεται με τον COVID-19 θα μπορούσε να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από τον ιό», δήλωσαν τα Ηνωμένα Έθνη και φαίνεται πως το σημείωσαν οι ...ακροδεξιοί θεωρητικοί συνωμοσίας(!). Αλλά ας μην αφήσουμε τώρα αυτά τα γεγονότα να παρεμποδίσουν μια καλή αφήγηση η οποία είναι στην υπηρεσία δημιουργίας νέων καθεστώτων λογοκρισίας.


Δείτε τώρα τι είχαν να πουν οι «έγκριτοι μελετητές» που συνέταξαν αυτήν την τόσο αναγκαία μελέτη και που όπως φαίνεται, σίγουρα δεν βρίσκουν άλλες πιο αξιόλογες έρευνες για να βοηθήσουν τον κόσμο (όπως ας πούμε η επίλυση της παγκόσμιας πείνας που προκαλείται από αυταρχικά lockdown για τον COVID).

Διαβάζουμε στο Nature:


Τα αποτελέσματά μας υποδεικνύουν ότι όσοι πραγματοποιούν αναζήτηση στο Διαδίκτυο για να αξιολογήσουν την παραπληροφόρηση κινδυνεύουν να πέσουν σε κενά δεδομένων ή σε χώρους ενημέρωσης στους οποίους υπάρχουν επιβεβαιωτικά στοιχεία από πηγές χαμηλής ποιότητας. Βρίσκουμε επίσης σταθερές αποδείξεις ότι η αναζήτηση στο διαδίκτυο για την αξιολόγηση ειδήσεων αυξάνει την πίστη στις αληθινές ειδήσεις από πηγές χαμηλής ποιότητας, αλλά ασυνεπείς ενδείξεις ότι αυξάνει την πίστη στις αληθινές ειδήσεις από κύριες πηγές . Τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν την ανάγκη τα προγράμματα γραμματισμού στα μέσα να θεμελιώνουν τις συστάσεις τους σε εμπειρικά δοκιμασμένες στρατηγικές και οι μηχανές αναζήτησης να επενδύουν σε λύσεις στις προκλήσεις που προσδιορίζονται εδώ.

Εδώ έχουμε μια εκπληκτική παραδοχή: το πρόβλημα που εντοπίστηκε σε αυτή τη μελέτη δεν είναι μόνο ότι οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν πρόσβαση σε «παραπληροφόρηση» (μη εγκεκριμένες πληροφορίες), αλλά ότι έχουν επίσης πρόσβαση σε «αληθινές ειδήσεις από πηγές χαμηλής ποιότητας» αντί για «αληθινές ειδήσεις από την κύριας ροής πηγές.»

Κάτι που γεννά το ερώτημα: εάν η είδηση ​​είναι αληθινή και στις δύο περιπτώσεις, γιατί έχει σημασία η προέλευσή της
;

Οι κυβερνητικές αρχές, στο απόγειο του COVID, εξέδωσαν μια φετφά(φιρμάνι) κατά μιας νέας μορφής μη εγκεκριμένων πληροφοριών, που θα προστεθούν στη λίστα της «παραπληροφόρησης».

Η νέα αυτή μορφή «παραπληροφόρησης» αναφέρεται σε αυτό που είναι «αληθές, αλλά η κοινοποίησή του έχει σκοπό να προκαλέσει βλάβη». Το «κακό» για την Ελίτ προέρχεται είτε από την κοινοποίηση της αληθινής είδησης εκτός του πλαισίου που θέλουνε είτε από την προβολή ενός ιδιαίτερα ευάλωτου σημείου(που θα έπρεπε να αποσιωπηθεί) με στόχο την... παραπληροφόρηση».

(ΥΓ.Σχόλιο δικό μας: Τα συμπεράσματα δικά σας!)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να αποκτήσετε την δική σας κατσίκα από το Α ως το Ω!

Τα πάντα γύρω από το φυσικό αυτόπηκτο αλάτι βράχων: Η ανωτερότητα του φυσικού τρόπου.

Έλληνας Δικαστής:Μήπως έγινε πραξικόπημα και μόνο τα τανκς δεν είδαμε;Έχουν καταλύσει τους νόμους και το Σύνταγμα με αφορμή την «πανδημία»!

Προσοχή!Κυκλοφορούν «περίεργες» ιώσεις!Δύο προτεινόμενα φυσικά φάρμακα γι`αυτές!