Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

#Τελευταίες ειδήσεις:

Οι Χριστιανοί αντιμετώπισαν εκπληκτικά επίπεδα διωγμού το 2023

Άρθρο της Catherine Salgado

Ο διωγμός των Χριστιανών φαίνεται να επιδεινώνεται συνεχώς, με έναν τρομακτικό αριθμό Χριστιανών που διώχθηκαν και μαρτύρησαν το 2023 για την πίστη τους. Καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν φλυαρεί για την ισλαμοφοβία και τη λευκή υπεροχή του MAGA, το αντιχριστιανικό μίσος είναι μια πραγματική και επιδεινούμενη απειλή σε όλο τον κόσμο.


Η λίστα Open Doors' World Watch List 2024 κατέταξε «50 χώρες όπου οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν την πιο ακραία δίωξη» και παρείχε απογοητευτικά στατιστικά στοιχεία για το 2023. 
Πέρυσι, 4.998 Χριστιανοί δολοφονήθηκαν για την πίστη τους, κατά μέσο όρο 13 κάθε μέρα, με 4.125 Χριστιανούς να κρατούνται. Είναι φοβερό ότι 14.766 χριστιανικές περιουσίες και εκκλησίες δέχθηκαν επίθεση! Οι διώξεις είναι ιδιαίτερα σκληρές στην Ασία και την Αφρική, με τη Βόρεια Κορέα να κατατάσσεται από τον Παγκόσμιο Κατάλογο Παρακολούθησης ως η κορυφαία πιο επικίνδυνη χώρα για τους Χριστιανούς, αν και οι Χριστιανοί της Νιγηρίας αντιπροσώπευαν το 82% των χριστιανών που σκοτώθηκαν για τη θρησκεία τους το 2023.

Εκτός από τη Νιγηρία, άλλες αφρικανικές χώρες με θανατηφόρες διώξεις χριστιανών περιλαμβάνουν τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Καμερούν, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΡ) και την Μπουρκίνα Φάσο. Το μαχητικό Ισλάμ είναι ο κύριος παράγοντας πίσω από τη γενοκτονία στη Νιγηρία, αν και τα περισσότερα δυτικά μέσα δεν θέλουν να παραδεχτούν αυτό το γεγονός. Οι κομμουνιστές και οι ισλαμιστές τζιχαντιστές ευθύνονται για πολλούς από τους χειρότερους διωγμούς των χριστιανών. Άλλες χώρες που επισημάνθηκαν ιδιαίτερα από την Open Doors για τη χριστιανική τους δίωξη ήταν η Αλγερία, η Κίνα, το Λάος και η Συρία.

Ο διωγμός των χριστιανών επιδεινώνεται, σημείωσε η Open Doors. Ο αριθμός των εκκλησιών και των χριστιανικών περιουσιών που δέχθηκαν επίθεση (14.766) ήταν περίπου εξαπλάσιος σε σχέση με αυτούς που αναφέρθηκαν το 2022, ενώ «περισσότεροι από διπλάσιοι Χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος». Ωστόσο, η World Watch List ανέφερε ελπιδοφόρα σημάδια για τους Χριστιανούς στο Μάλι και την Ινδία.

Οι Χριστιανοί είναι ένα από τα πιο διωκόμενα δημογραφικά άτομα, ειδικά όταν πρόκειται για θρησκευτικές ομάδες, στον κόσμο. Ωστόσο, το θέμα δεν συζητείται σχεδόν ποτέ στη Δύση. Η κυβέρνηση Μπάιντεν αφαίρεσε τη Νιγηρία από τη λίστα των Χωρών Ιδιαίτερης Ανησυχίας που έχουν «σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας», παρά το γεγονός ότι η Νιγηρία είναι η πιο θανατηφόρα χώρα για τους Χριστιανούς. Οι Δυτικοί φαίνεται να ενδιαφέρονται ελάχιστα για τους Ασιάτες και Αφρικανούς Χριστιανούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σκληρές διώξεις, εκτοπισμούς, φυλάκιση, ακόμη και θάνατο κάθε μέρα.

Η Open Doors παρέχει ξεχωριστούς φακέλους για καθεμία από τις 50 χώρες που κατέταξαν, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα της World Watch List
«Μόνο στη λίστα των κορυφαίων 50 του Open Doors World Watch List, 317 εκατομμύρια Χριστιανοί αντιμετωπίζουν πολύ υψηλά ή ακραία επίπεδα διωγμού», με περίπου 365 εκατομμύρια Χριστιανούς να διώκονται σε όλο τον κόσμο. 
Ένας στους επτά χριστιανούς παγκοσμίως αντιμετωπίζει διώξεις, με τα στατιστικά στοιχεία να επιδεινώνονται για την Αφρική και την Ασία. Η Δύση πρέπει να ξυπνήσει μπροστά σε αυτήν την απειλή και οι χριστιανοί ηγέτες πρέπει να συγκεντρώσουν υποστήριξη για τους Χριστιανούς που αντιμετωπίζουν γενναία τη βία και τον θάνατο προκειμένου να ακολουθήσουν τον Ιησού.
 

Η Catherine Salgado γράφει για το The Rogue Review, το Media Research Center την PJ Media και το Substack Pro Deo et Libertate. Έλαβε το βραβείο Andrew Breitbart MVP για τον Αύγουστο του 2021 από το The Rogue Review για τη δημοσιογραφία της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να αποκτήσετε την δική σας κατσίκα από το Α ως το Ω!

Τα πάντα γύρω από το φυσικό αυτόπηκτο αλάτι βράχων: Η ανωτερότητα του φυσικού τρόπου.

Έλληνας Δικαστής:Μήπως έγινε πραξικόπημα και μόνο τα τανκς δεν είδαμε;Έχουν καταλύσει τους νόμους και το Σύνταγμα με αφορμή την «πανδημία»!

Προσοχή!Κυκλοφορούν «περίεργες» ιώσεις!Δύο προτεινόμενα φυσικά φάρμακα γι`αυτές!