Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

#Τελευταίες ειδήσεις:

Ουκρανοί αξιωματούχοι συνελήφθησαν για κλοπή κεφαλαίων 40 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ήταν για όπλα.


 Άρθρο του
Rick Moran

Πέντε αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Ουκρανίας συνελήφθησαν αυτό το Σαββατοκύριακο με την κατηγορία ότι ξόδεψαν περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια, κεφάλαια που προορίζονταν για την αγορά 100.000 οβίδων όλμων.



Μέλη του υπουργείου Άμυνας συνωμότησαν με μέλη μιας ουκρανικής εταιρείας όπλων για την υπεξαίρεση των χρημάτων. Το περιστατικό ρίχνει λάδι στη φωτιά που χρειάζεται η κυβέρνηση Μπάιντεν για να δώσει μια πιο ολοκληρωμένη λογιστική για το πού πήγαν τα 48 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια και άλλα 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια.

Τα υπεξαιρεθέντα κεφάλαια κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στον αμυντικό προϋπολογισμό.

Οι κατηγορίες λένε ότι οι πέντε αξιωματούχοι της άμυνας οργάνωσαν την πληρωμή στην Lviv Arsenal, μια εταιρεία αμυντικών συμβάσεων, για την παράδοση βλημάτων πυροβολικού. Τα κονδύλια δεν έφτασαν ποτέ. Αντίθετα, τα κεφάλαια μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς των αξιωματούχων της άμυνας και των μελών της εταιρείας όπλων.


Η διαφθορά είναι ένα μακροχρόνιο ζήτημα στην Ουκρανία, με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy να κερδίζει τις εκλογές σε μια εκστρατεία κατά της δωροδοκίας, ακόμη και πριν από την εισβολή της Ρωσίας το 2022.

Αυτό το φθινόπωρο, ωστόσο, ένας σύμβουλος του Zelenskyy είπε ότι η κυβέρνηση υπέστη «ζημία στη φήμη της» στην παγκόσμια σκηνή αφού οι προσπάθειές της να καταπολεμήσει τη διαφθορά ήταν υποτονικές.

Ένας βοηθός του Ζελένσκι είπε στο περιοδικό Time τον Οκτώβριο ότι «Οι άνθρωποι κλέβουν σαν να μην υπάρχει αύριο».

Εν τω μεταξύ, οι προσπάθειες της Ουκρανίας να απωθήσει τη ρωσική εισβολή έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει. Μια ουκρανική αντεπίθεση πέτυχε μερικές ισχνές νίκες, αλλά δεν κατάφερε να επιτύχει μια σημαντική ανάκαμψη ενάντια στις ρωσικές γραμμές.

Η Ουκρανία είναι η δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη μετά τη Ρωσία. Κατατάσσεται στην 116/180 στο Transparency.org των πιο διεφθαρμένων χωρών στον κόσμο. Ενώ τα 40 εκατομμύρια δολάρια που υπεξαίρεσαν ουκρανοί αξιωματούχοι της άμυνας -δεν ήταν μέρος του πακέτου βοήθειας των ΗΠΑ-, είναι ενδεικτικό του πόσο εύκολα μπορούν να «χαθούν» χρήματα στα παρασκήνια.

Και γιατί ακούμε τώρα για αυτήν την υπόθεση; Η Washington Post αναφέρει ότι οι λεπτομέρειες της υπεξαίρεσης ήταν γνωστές το περασμένο καλοκαίρι.

Η απάτη έλαβε χώρα υπό τον πρώην υπουργό Άμυνας Oleksii Reznikov, ο οποίος καθαιρέθηκε πέρυσι εν μέσω αρκετών υψηλού προφίλ καταγγελιών για διαφθορά στο υπουργείο, ιδιαίτερα για την αγορά τροφίμων και μπουφάν για τον στρατό σε διογκωμένες τιμές. Ο Ρέζνικοφ, ο οποίος δεν εμπλέκεται προσωπικά σε καμία παράβαση, αρνήθηκε να σχολιάσει.


Ένας αξιωματούχος υπεράσπισης που γνωρίζει το θέμα, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας -επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν για την υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης-, είπε ότι «δεν είναι νέα υπόθεση», καθώς το υπουργείο υπέβαλε ποινική αναφορά στις αρχές επιβολής του νόμου για τα κλεμμένα 40 εκατομμύρια δολάρια τον Μάιο του 2023, αφού δεν παραδόθηκαν τα κονδύλια. Η Ukrainska Pravda, ένα ουκρανικό ειδησεογραφικό μέσο, ​​ανέφερε πολλές λεπτομέρειες για την υπόθεση τον Ιούλιο.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ορκίζεται ότι τα πάνε καλύτερα. Δεδομένου του πόσο φτωχό είναι το ρεκόρ τους, θα πρέπει απλώς να ελπίζουμε ότι είναι έτσι.

Αλλά σε μια περίπτωση που οι ΗΠΑ δίνουν στην Ουκρανία 100 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι υπερβολικό να ζητήσουμε από τον πρόεδρο να προσπαθήσει να παρακολουθήσει πιο προσεκτικά πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα;
 
 
Ρικ Μόραν

Ο Rick Moran γράφει για πάνω από μια 20ετία. Η δουλειά του έχει εμφανιστεί σε δεκάδες μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Washington Times και ABC News. Ήταν συντάκτης στο American Thinker για 14 χρόνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να αποκτήσετε την δική σας κατσίκα από το Α ως το Ω!

Τα πάντα γύρω από το φυσικό αυτόπηκτο αλάτι βράχων: Η ανωτερότητα του φυσικού τρόπου.

Έλληνας Δικαστής:Μήπως έγινε πραξικόπημα και μόνο τα τανκς δεν είδαμε;Έχουν καταλύσει τους νόμους και το Σύνταγμα με αφορμή την «πανδημία»!

Προσοχή!Κυκλοφορούν «περίεργες» ιώσεις!Δύο προτεινόμενα φυσικά φάρμακα γι`αυτές!