Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

#Τελευταίες ειδήσεις:

ΟΧΙ ούτε η «χασισοκουλτούρα» της Ικαρίας ούτε η διατροφή ευθύνεται για την μακροζωία των Ικαριωτών.Σήμερα σας έχουμε την απάντηση!


Ο σύγχρονος αστικός μύθος που έχει διαμορφωθεί από τα διάφορα διαπλεκόμενα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών, θέλει τους κατοίκους της Ικαρίας να έχουν ασυνήθιστη μακροζωία και μάλιστα έχουν γυριστεί ακόμα και ντοκυμαντέρ πάνω στο θέμα με τις «επιστημονικές» εικασίες να δίνουν και να παίρνουν. 

Φταίει η διατροφή με άγρια χόρτα; Ο χαλαρός τρόπος ζωής; Το «κολοκάσι;» η...χασισοκουλτούρα των Ικαριωτών; Μήπως ο αέρας ή το νερό;Σήμερα σας έχουμε την απάντηση!

Για αρχή να σας πούμε ότι ναι μεν οι Ικαριώτες έχουν υψηλά ποσοστά υπέργηρων σχετικά με τον υπόλοιπο πλανήτη ΑΛΛΑ αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι  πως έχουν και πολύ υψηλά ποσοστά καρκίνου και μάλιστα νεανικού όπως επίσης και μεγάλα ποσοστά θανάτων από καρκίνο. Θα πείτε τώρα τι σχέση έχει αυτό. Θα απαντήσουμε πως έχει σχέση με την πραγματική αιτία της όποιας μακροζωίας ΜΕΡΙΔΑΣ του πληθυσμού (μιλάμε για το 2% των ικαριωτών το πολύ) και όχι όλων των κατοίκων της Ικαρίας.

Αυτό που οι πολυεθνικές αποκρύπτουν και ξέρουμε καλά όσοι έχουμε σχέση με το νησί της Ικαρίας είναι πως η κρίσιμη ηλικία είναι τα 45 έως 50 έτη για τον Ικαριώτη: Αν μέχρι τότε δεν έχει εμφανίσει καρκίνο τότε θα ζήσει για πολύ ακόμα ενώ αν έχει εμφανίσει καρκίνο τότε θα καταλήξει σύντομα. 

Η πραγματική κατάρα για κάποιους αλλά και ευλογία για κάποιους άλλους είναι η ραδιενέργεια. Αυτό που αποκρύπτουν οι πολυεθνικές και το κράτος , διότι έχουν άλλα συμφέροντα, είναι πως η Ικαρία έχει μεγάλο ορυκτό πλούτο ο οποίος όμως είναι ραδιενεργός και είναι εύλογο (απλώς κοιτώντας τις τιμές των ραδιενεργών πετρωμάτων) να αποσιωπάται σε μια χώρα που θέλει να δανείζεται για να ζει.

Η Ικαρία κάποτε είχε τα καλύτερα ιαματικά λουτρά στην Ελλάδα και από τα καλύτερα στον κόσμο λόγο των ραδιενεργών πηγών της και παλαιότερα ήταν γνωστή ως το «ραδιενεργό νησί». Σε πολλά σημεία του νησιού είχανε γίνει μετρήσεις και είχαν βρεθεί υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας  τόσα που κανονικά δεν έπρεπε να είναι κατοικήσιμος ο τόπος. Ωστόσο δεν μπορείς να εκκενώσεις ένα κατοικημένο νησί πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον «κόκκινο βράχο» και έτσι το θέμα αποσιωπήθηκε.

Έχει ανακαλυφθεί ότι όσοι εργάζονται σε ιατρικά επαγγέλματα που έχουν σχέση με έκθεση σε χαμηλά ποσά ραδιενέργειας (π.χ όσοι βγάζουν ακτινογραφίες) ζουν περισσότερο και αρρωσταίνουν λιγότερο από τους συνάδελφους τους. Η ραδιενέργεια σε κάποιες μικρές ποσότητες είναι ιαματική και είναι δυνατόν να επεκτείνει την ζωή ενώ σε μεγάλες ποσότητες είναι θανατηφόρα και προκαλεί σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Αυτό είναι όλος ο «μύθος» της Ικαρίας. Η ραδιενέργεια η οποία σε μια μερίδα του πληθυσμού της δρα ευεργετικά ενώ σε μια άλλη μερίδα δρα καταστροφικά. 

Όλα τα άλλα δημοσιεύματα περί χαλαρότητας και χασισοκουλτούρας είναι απλώς διαφημιστικά τρικ προκειμένου να διαλαλήσει την πραμάτεια του ο κάθε πικραμένος που είδε φως σε ένα φτωχό παραμελημένο και ταλαιπωρημένο από τις πολιτικές συγκρούσεις παραμεθόριο νησί.... 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να αποκτήσετε την δική σας κατσίκα από το Α ως το Ω!

Τα πάντα γύρω από το φυσικό αυτόπηκτο αλάτι βράχων: Η ανωτερότητα του φυσικού τρόπου.

Έλληνας Δικαστής:Μήπως έγινε πραξικόπημα και μόνο τα τανκς δεν είδαμε;Έχουν καταλύσει τους νόμους και το Σύνταγμα με αφορμή την «πανδημία»!

Προσοχή!Κυκλοφορούν «περίεργες» ιώσεις!Δύο προτεινόμενα φυσικά φάρμακα γι`αυτές!